Coreea de Nord a efectuat AL CINCILEA TEST DE RACHETĂ în trei zile. Ban Ki-moon: Există riscul unei "escalade periculoase"

Postat la 20 mai 2013 22 afişări

Coreea de Nord a efectuat luni un nou test de tir al unei rachete cu rază scurtă de acţiune, al cincilea în decurs de trei zile, o serie de teste care l-au determinat pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, să îşi exprime îngrijorarea cu privire la riscul unei "escalade periculoase".

Coreea de Nord a efectuat AL CINCILEA TEST DE RACHETĂ în trei zile. Ban Ki-moon: Există riscul unei "escalade periculoase"

 Acest tir a fost confirmat de către un purtător de cuvânt al şefului Statului Major sud-coreean, care nu ştia dacă este vorba despre teste de rachete ghidate sau despre rachete trase cu lansatoare multiple.

"Încercăm să aflăm mai multe despre natura acestor teste", a declarat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord a lansat trei rachete cu rază scurtă de acţiune sâmbătă şi o a patra duminică, de pe coasta sa de est, către Marea Japoniei, probabil în cadrul unor manevre militare, potrivit Seulului.

Asemenea tiruri au mai fost efectuate, însă de această dată au loc după o perioadă de tensiune puternică în peninsula coreeană, cauzată de un nou val de sancţiuni din partea comunităţii împotriva Phenianului, în urma unui tir de rachetă cu rază lungă de acţiune şi celui de al treilea test nuclear.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-a-efectuat-al-cincilea-test-de-racheta-in-trei-zile-ban-ki-moon-exista-riscul-unei-escalade-periculoase-10888459
10888459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.