Cord Blood Center, bancă de celule stem, a cerut instanţei intrarea în insolvenţă

Postat la 19 decembrie 2014 176 afişări

Cord Blood Center Grup, care deţine banca de celule stem Cord Blood Center (CBC), a cerut, joi, în instanţă începerea procedurilor necesare reorganizării judiciare a activităţii sale din România, a anunţat compania.

Cord Blood Center, bancă de celule stem, a cerut instanţei intrarea în insolvenţă

Cord Blood Center Grup operează în România prin două companii: CBC Laboratories şi Cord Blood Center Medical.

Cord Blood Center Medical şi CBC Laboratories au fost scutite de către ANAF Cluj de plata TVA, începând din anul 2009, pentru serviciile legate de procesarea şi stocarea sângelui ombilical, acestea fiind asimilate serviciilor medicale. Cu toate acestea, recent, ANAF Cluj a revenit asupra deciziei comunicate în formă oficială în 2009 celor două companii şi a solicitat acestora achitarea retroactivă a TVA-ului aferent ultimilor cinci ani. Practic, nişte sume inexistente până acum au devenit peste noapte datorii restante, se arată într-un comunicat al companiei.

Cord Blood Center este unul dintre cei mai mari jucători în piaţa locală de recoltare şi stocare de celule stem.

"Am depus contestaţie împotriva acestei decizii comunicate de ANAF Cluj. În paralel dorim să începem procesul de reorganizare judiciară, în conformitate cu decizia instanţei, pentru a securiza din toate punctele de vedere cele două companii care operează în România. Este foarte important de ştiut că această procedură judiciară nu va afecta în niciun fel angajamentele şi serviciile asumate de Cord Blood Center faţă de clienţii săi existenţi sau viitori. Demersul acesta a fost iniţiat de noi în scopul de a revitaliza procesele de management al afacerii. El nu interferează cu aspectele medicale ale activităţii noastre, unde discutăm de mecanisme extrem de bine reglementate, care sunt parte integrată din grupul internaţional Cord Blood Center, unul dintre liderii europeni în domeniu", a declarat Zohdy Hamid, fondatorul Cord Blood Center.

Mai multe amănunte pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cord blood center,
instanta,
insolventa
/actualitate/cord-blood-center-banca-de-celule-stem-a-cerut-instantei-intrarea-in-insolventa-13730091
13730091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.