Contrabanda cu tigari a crescut la aproape un sfert din totalul pietei

Postat la 21 octombrie 2010 52 afişări

Piata neagra a tigaretelor a ajuns in luna septembrie la 24,4%, de la 21,3% in iulie, dar ramane sub nivelul din ianuarie, cand comertul ilicit cu tigarete se ridica la 36,2%, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Novel.

Producatorii de profil arata ca evolutia are loc pe fondul masurilor de austeritate impuse de Guvern. "Scaderea semnificativa a comertului ilicit cu tigarete, in numai sase luni, de la 36,2% in ianuarie 2010 la 21,3% in iulie, a demonstrat capacitatea autoritatilor de a lupta cu acest flagel (...) Cu toate acestea, socul resimtit in Romania dupa masurile dure de austeritate implementate de Guvern in luna iulie s-a regasit si in cercetarea Novel Research care, din pacate, arata o crestere a contrabandei la 24,4% in septembrie", a declarat, intr-un comunicat, Adrian Popa, Director Corporate & Regulatory Affairs, BAT Europa Sud-Est.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
contrabanda,
tigari,
crestere
/actualitate/contrabanda-cu-tigari-a-crescut-la-aproape-un-sfert-din-totalul-pietei-7517297
7517297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.