Constantin: Zăpada a venit la timpul potrivit pentru agricultură

Postat la 30 ianuarie 2014 82 afişări

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, joi, că zăpada "a venit la timpul potrivit", arătând că pentru producţia agricolă existau două pericole: lipsa de umiditate în sol şi îngheţul.

Constantin: Zăpada a venit la timpul potrivit pentru agricultură

 Constantin a fost întrebat dacă se gândeşte la un sprijin financiar pentru producătorii agricoli în urma intemperiilor.

"În această perioadă cred că producătorii agricoli au avut beneficii, pentru că m-am uitat şi de câteva zile urmăresc hărţile, stratul de zăpadă. La nivel naţional existau două pericole, pe de o parte lipsa de umiditate, care începe să se resimtă pentru că într-adevăr am avut rezerve de umiditate în sol din lunile septembrie, octombrie, dar începea să dispară. A venit această zăpadă la timpul potrivit pentru acest motiv. Al doilea pericol pe care îl aveam era legat de posibil îngheţ, care iată se preconizează a veni în perioada următoare. Dacă nu aveam zăpadă, plantele erau expuse şi riscam producţia", a precizat Daniel Cosntantin.

El a arătat că, în mare parte, avantajele pentru producătorii agricoli sunt evidente în această perioadă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-zapada-a-venit-la-timpul-potrivit-pentru-agricultura-11993700
11993700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.