Constantin: Reducerea TVA la carne rămâne un obiectiv al Guvernului pentru anul 2015

Autor: Liviu Iancu Postat la 11 decembrie 2014 35 afişări

Reducerea TVA la carne şi produse din carne rămâne un obiectiv al Guvernului pentru anul 2015, în măsura în care veniturile bugetare o vor permite, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa Mediafax Talks about Brewing and Economy.

"Nu s-a putut merge pe o reducere a TVA la carne de la 1 ianuarie, pentru că asta ar fi însemnat să găsim alte resurse pentru a acoperi veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat. Dar există intenţia şi rămâne ca un obiectiv al Guvernului ca pe parcursul anului 2015 să analizeze şi în măsura în care veniturile permit să putem să procedăm la reducerea TVA la următroul produs, şi eu cred că cel care are nevoie imediat de reducere este sectorul cărnii, şi nu numai carnea, pentru că toate produsele pornind pe tot lanţul de producţie", a spus Constantin.

Referitor la segmentul cărnii şi la întregul lanţ de producţie, ministrul a afirmat că piaţa depăşeşte 3 miliarde de euro.

"Vom fi foarte atenţi la ceea ce înseamnă încasări la bugetul de stat şi în măsura în care ne vor permite vom îndeplini şi această obligaţie faţă de acest sector", a mai spus Constantin.

Reprezentanţii producătorilor din industria cărnii au solicitat în mod repetat reducerea TVA pentru acest sector.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTANTIN,
TVA,
CARNE
/actualitate/constantin-reducerea-tva-la-carne-ramane-un-obiectiv-al-guvernului-pentru-anul-2015-13715980
13715980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.