Constanţa: Zece persoane reţinute în urma percheziţiilor la suspecţii de contrabandă cu ţigări

Autor: Cătălin Legănel Postat la 04 martie 2015 104 afişări

Zece persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de marţi făcute de poliţişti în Constanţa, la presupuşi contrabandişti de ţigări, alte cinci persoane fiind cercetate în libertate.

Peste 50 de poliţişti constănţeni au făcut, marţi, 17 percheziţii domiciliare, în municipiul Constanţa, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Anchetatorii spun că, în perioada iulie 2014 - martie 2015, în repetate rânduri, suspecţii ar fi achiziţionat, depozitat şi comercializat importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de revânzare, cunoscând faptul că respectivele bunuri proveneau din alte state şi fuseseră introduce în România în condiţii ilicite.

În timpul descinderilor, oamenii legii au ridicat peste 70.000 de ţigarete netimbrate, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, 17 persoane fiind conduse ulterior la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa pentru audieri.

Ca urmare a acestor percheziţii, 15 persoane sunt cercetate penal pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Zece dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, în cazul celorlalte persoane implicate fiind luată măsura controlului judiciar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTANŢA,
CONTRABANDIŞTI,
REŢINERI
/actualitate/constanta-zece-persoane-retinute-in-urma-perchezitiilor-la-suspectii-de-contrabanda-cu-tigari-13928492
13928492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.