Constanţa, fără apă caldă. Nu a putut fi plătit în avans gazul pentru prepararea agentului termic

Autor: Cosmin Pirv Postat la 22 octombrie 2022 132 afişări

Constanţa, fără apă caldă. Nu a putut fi plătit în avans gazul pentru prepararea agentului termic

Producerea agentului termic în CET Palas a fost oprită, după ce operatorul nu a putut plăti în avans gazul necesar pentru prepararea agentului termic. „Suntem puşi în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”, a anunţat Termoficare Constanţa.

„Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanţa SA nu şi-a putut onora obligaţia achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, aşa cum s-a stabilit prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Pentru a asigura lichidităţile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanţa SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenţia la căldură aprobată de municipalitate în şedinţa de astăzi (vineri- n.r.)”, potrivit unui comunicat al societăţii Termoficare Constanţa.

Conform acestuia, oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a reţelei de transport într-un ritm mai accelerat şi permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii.

„Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puşi în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”, mai arată societatea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apă caldă,
termoficare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.