Conspiraţia lingourilor de aur false - GALERIE FOTO

Autor: Matei Postat la 24 septembrie 2012 1987 afişări

O ştire legată de lingouri contrafăcute s-a răspândit viral pe Internet. Lingourile ar fi fost umplute cu tungsten - un metal cu o densitate similară cu a aurului, dar mult mai ieftin şi ar fi fost concepute într-o conspiraţie secretă cu scopul devalorizării rezervelor mondiale de aur. Lingoul a fost creat cu măiestrie pentru a păcăli cumpărătorii, o scanare cu raze X nefiind suficientă pentru depistarea tungstenului .

Cumpărătorii unui astfel de lingou suferă o pierdere considerabilă, având în vedere că un lingou de aur veritabil este estimat la aproximativ 1,755 dolari, în timp ce unul cu tungsten, la doar 360.

Până în 2010, au fost înregistrate două astfel de cazuri care au fost considerate iniţial izolate, dar apariţia recentă a unui al treilea a dus la reînvierea speculaţiilor legate de conspiraţie.

Iată cum arată un lingou de aur amestecat cu tungsten:

Speculaţiile au fost întărite de găsirea unui lingou alcătuit în proporţie de 75% din tungsten, de către un bijutier din Manhattan, scrie Business Insider. Ibrahim Fadl a venit în New York din Egipt în mijlocul anilor 70 cu scopul de a-şi continua studiile în chimie. A ajuns probabil singurul personaj din Manhattan cu tabelul periodic atârnat în birou:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Conspiraţie,
lingouri,
aur
/actualitate/conspiratia-lingourilor-de-aur-false-galerie-foto-10113468
10113468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.