Consorţiu BRD-Citigroup-Societe Generale-Intercapital va intermedia listarea Hidroelectrica

Postat la 02 aprilie 2012 12 afişări

Consorţiul BRD (lider de consorţiu)-Citigroup-Societe Generale-Intercapital Invest va intermedia listarea Hidroelectrica la Bursă, operaţiune prin care compania vrea să vândă un pachet de 10% din acţiuni, emise printr-o majorare de capital, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de capital.

Consorţiul câştigător a obţinut 97 de puncte pentru oferta tehnică, cerând un comision de 0,88% din valoarea acţiunilor vândute.

Sindicatul concurent, UniCredit CA-IB Securities (lider de consorţiu)-Goldman Sachs-Unicredit Bank-Erste Group-BCR şi BT Securities, a primit 96 puncte la oferta tehnică, iar comisionul cerut a fost de 1,39%.

Ofertele au fost depuse de cele două consorţii la începutul lunii martie şi au o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Hidroelectrica este evaluată între 2,8 miliarde euro şi 3,9 miliarde euro, astfel că oferta prin care compania va vinde pe bursă 10% din acţiuni ar fi cuprinsă 280 milioane euro şi 390 milioane euro.

Goldman Sachs, Erste şi BCR se ocupă în prezent, alături de Raiffeiesen Capital&Investment, de pregătirea ofertei de vânzare a 15% din acţiunile Romgaz, pentru listarea companiei la BVB.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consortiu-brd-citigroup-societe-generale-intercapital-va-intermedia-listarea-hidroelectrica-9466026
9466026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.