Consiliul Concurenţei: Dezvoltarea sectorului de retail, limitată de evoluţia macroeconomică

Postat la 07 noiembrie 2013 39 afişări

Dezvoltarea sectorului de retail a fost limitată de evoluţia macroeconomică nefavorabilă, consumul gospodăriilor stagnând în 2012, pe fondul creşterii reduse a PIB, astfel că valoarea pieţei a fost anul trecut de 17,2 miliarde euro, cu 3,3% peste cea din 2011, potrivit Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei: Dezvoltarea sectorului de retail, limitată de evoluţia macroeconomică

 Sectorul de retail alimentar este important pentru economia românească nu doar prin contribuţia directă la formarea produsului intern brut, cât şi prin locurile de muncă oferite, cu atât mai mult cu cât sectorul de profil este de multe ori punctul de intrare pe piaţa forţei de muncă pentru mulţi tineri lucrători cu calificare redusă sau necalificaţi, se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei.

Din analiza situaţiilor financiare ale principalilor 10 retaileri din 2012 reiese că aceştia aveau, la sfârşitul anului, aproximativ 50.000 de salariaţi, în creştere cu 12,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Specific perioadei curente este şi dezvoltarea discounterilor, magazine care se concentrează pe o ofertă de preţuri mici aplicate, în principal, mărcilor proprii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consiliul-concurentei-dezvoltarea-sectorului-de-retail-limitata-de-evolutia-macroeconomica-11638540
11638540
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.