Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea PC Garage de către Dante International, care deţine eMAG

Postat la 29 noiembrie 2016 102 afişări

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania PC Garage este preluată Dante Internaţional, cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de de aceasta, printre care cesionarea a patru magazine online, informează un comuncat al instituţiei ce supraveghează concurenţa.

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea PC Garage de către Dante International, care deţine eMAG

Dante International S.A. deţine retailerul generalist eMAG, activ în domeniul comerţului online, cu o gamă foarte largă de bunuri de consum.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internaţional şi, implicit la scăderea presiunii concurenţiale pentru anumite categorii de produse. Ca urmare, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare şi anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro şi www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pentru o perioadă de cel puţin 10 ani. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activităţii curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună . Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători.

Cititi mai multe pe  www.medifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.