Confruntări între poliţişti şi solicitanţi de azil la un centru de înregistrare din Croaţia

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 22 septembrie 2015 61 afişări

Confruntări au izbucnit marţi între poliţişti croaţi şi solicitanţi de azil, după ce aceştia din urmă au fost opriţi să intre într-un centru nou deschis, destinat înregistrării celor care doresc să se refugieze în Europa, relatează AP în pagina electrnică.

Tulburările au izbucnit marţi, după ce la porţi au venit mai mulţi solicitanţi de azil decât puteau gestiona autorităţile.

Poliţia din satul croat Opatovac a respins oamenii din faţa porţii şi le-a cerut să se aşeze pe jos şi să-şi aştepte rândul.

Croaţia a demarat o operaţiune de înregistrare a migranţilor, într-o încercare de a face ordine în haosul care a cuprins ţara din 15 septembrie, când Ungaria şi-a închis frontiera cu Serbia.

Această decizie a Budapestei a condus la o deviere a fluxurilor de oameni - care fug din calea conflictelor şi sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia - către Croaţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CROAŢIA,
POLIŢIE,
AZIL
/actualitate/confruntari-intre-politisti-si-solicitanti-de-azil-la-un-centru-de-inregistrare-din-croatia-14735697
14735697
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.