Conflictul Iranului cu Vestul: deocamdată piua

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 ianuarie 2012 7 afişări

Cu navele de război americane concentrate în coasta sa şi cu embargoul petrolier proaspăt impus de UE, preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a declarat în cele din urmă că e gata să se întoarcă la masa negocierilor cu marile puteri, dar că va trebui ca inamicii Teheranului să facă şi ei compromisuri, pentru ca discuţiile să nu se împotmolească din nou.

Nu e clar la ce compromisuri e dispus însă Ahmadinejad, având în vedere inflexibilitatea de până acum în chestiunea producţiei de uraniu îmbogăţit.

Ministrul de externe al UE, Catherine Ashton, a salutat ideea, dar a cerut Teheranului să vină cu propuneri concrete la negocieri, în timp ce surse de la Foreign Office au declarat pentru AP că poziţia Marii Britanii este că "uşa e deschisă, dacă Iranul vrea să discute serios, fără condiţii puse dinainte, despre programul nuclear; mingea e în terenul lor".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conflictul-iranului-cu-vestul-deocamdata-piua-9186165
9186165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.