CONFLICTUL CHINA-JAPONIA: Trei nave guvernamentale chineze au pătruns în apele teritoriale japoneze

Postat la 15 februarie 2013 18 afişări

Trei nave guvernamentale chineze au pătruns vineri în apele teritoriale ale arhipelagului Senkaku, insule administrate de Japonia, dar revendicate de China sub numele Diaoyu, a anunţat Paza de Coastă niponă.

Navele au intrat în apele teritoriale nipone la ora locală 9.30 (2.30, ora României), a precizat aceeaşi sursă.

"Japonia nu poate accepta aşa ceva, este extrem de regretabil", a decarat şeful diplomaţiei nipone Fumio Kishida, adăugând că a prezentat nemulţumirea japoneză ambasadei Chinei de la Tokyo.

Aceste incursiuni repetate provoacă nemulţumirea Guvernului de dreapta al lui Shinzo Abe, care a promis să consolideze măsurile de supraveghere în jurul Senkaku a căror proprietate niponă nu este "negociabilă", potrivit lui.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conflictul-china-japonia-trei-nave-guvernamentale-chineze-au-patruns-in-apele-teritoriale-japoneze-10564301
10564301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.