Conductorii germani de tren au intrat în grevă până duminică

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 mai 2015 33 afişări

Conductorii germani de tren au intrat începând de marţi dimineaţa în grevă, pe o perioadă de aproape o săptămână, în condiţiile în care nu există niciun semn de progres în negocierile cu privire la mărirea salariilor şi reducerea programului de muncă, relatează DPA în pagina electronică.

Sindicatul conductorilor, GDL, şi-a îndemnat membrii să înceteze munca la ora locală 2.00 (3.00, ora României), până duminică, la ora locală 21.00 (22.00, ora României).

Conductorii de marfare au intrat în grevă de luni după-amiaza.

Liderul GDL Claus Weselsky a dat vina pe compania Deutsche Bahn pentru intrarea în grevă, în cadrul unui vechi conflict cu privire la mărirea salariilor şi reducerea programului de lucru. Conductorii au făcut grevă de opt ori începând din septembrie.

Deutsche Bahn s-a declarat convinsă că aproximativ o treime din serviciile feroviare pe distanţe mari vor fi operate, în pofida acţiunii de protest.

Companiile estimează că greva ar putea provoca pierderi economice în valoare de 100 de milioane de euro pe zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
GREVĂ,
FEROVIAR
/actualitate/conductorii-germani-de-tren-au-intrat-in-greva-pana-duminica-14211154
14211154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.