Conducerea RATB, demisă cu scandal în Consiliul General al Capitalei

Postat la 07 ianuarie 2017 270 afişări

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis să revoce Consiliul de Administrare al Regiei Autonome de Transport a Capitalei ca urmare a modului defectuos în care s-au deszăpezit staţiile RATB şi a întârzierilor înregistrate de autobuze şi tramvaie.

Conducerea RATB, demisă cu scandal în Consiliul General al Capitalei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, de urgenţă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi a cerut demiterea Consiliului de Administraţie al RATB şi numirea unei noi conduceri.

,,În urma reclamaţiilor primite la Telverde, foarte multe s-au îndreptat către conducerea RATB-ului. Sunt total nemulţumită de modul cum au acţionat privind eliberarea staţiilor de autobuz. Pe traseu nu au fost suficiente autobuze, astfel că oamenii au aşteptat zeci de minute maşinile în staţii. Am toleranţă zero faţă de indisciplină, am toleranţă zero la tupeu faţă de cetăţeni, am toleranţă zero faţă de şmecherii din anumite instituţii, cărora nu li s-a mişcat un fir de păr ani de zile şi cred că pot să continue în acest fel. Mai mult, directorul RATB nu a depus planul de management în termen de 30 de zile, ceea ce nu s-a întâmplat, iar CA-ul RATB trebuie să depună în termen de 30 de zile planul de administrare, ceea ce nu s-a întâmplat. Deci conducerea putem spune că e demisă de drept", a declarat Gabriela Firea.

Consilierii Uniunii Salvaţi România s-au opus, însă, demiterii conducerii RATB, explicând că primarul general nu a prezentat niciun raport care să confirme că CA-ul Regiei de Transport nu şi-a dus la îndeplinire atribuţiile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.