Unul dintre cei mai mari retaileri din lume închide 150 de magazine

Postat la 07 ianuarie 2017 200 afişări

Unul dintre cei mai mari retaileri din lume închide 150 de magazine

Sears a decis închiderea a 150 de magazine şi va vinde divizia de unelte în încercarea de a păstra compania profitabilă.

Lanţul de magazine, care operează peste 1.500 de unităţi în Marea Britanie, încearcă să revină pe profit după ce a înregistrat pierderi în ultimii ani.

Sears a închis deja 78 de magazine în 2016 şi peste 200 în 2015, potrivit celor de la Daily Mail.

"Privind înainte, vom continua să luăm măsuri pentru a ajusta structura capitalului nostru, pentru a ne îndeplini obligaţiile financiare şi pentru a ne poziţiona mai bine în faşa concurenţei", a declarat CEO-ul Edward Lampert.

Compania nu a specificat câţi angajaţi vor fi afectaţi de aceste măsuri, dar surse din cadrul Sears spun că majoritatea e formată din lucrători part-time.

Sears a decis şi vânzarea diviziei de unelte celor de la Stanley Black&Decker pentru aproximativ 900 de milioane de dolari. Stanley comercializează produsele sub mărci precum DeWalt sau Black&Decker. Potrivit înţelegerii, aceştia din urmă vor achita 525 de milioane în primă fază şi alte 250 de milioane de dolari după trei ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.