Compania UiPath, originară din România, a iniţiat negocieri legate de listarea la bursa americană

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 septembrie 2020 142 afişări

UiPath Inc a iniţiat discuţii pentru angajarea băncilor de investiţii, pregătindu-se pentru o ofertă publică iniţială în SUA care ar putea evalua compania de roboţi software la peste 15 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Compania UiPath, originară din România, a iniţiat negocieri legate de listarea la bursa americană

UiPath se pregăteşte să devină publică în 2021, au spus surse anonime, care au avertizat că evaluarea, calendarul şi mărimea tranzacţiei sunt supuse condiţiilor pieţei.

Compania generează în prezent peste 400 de milioane de dolari venituri anuale, a adăugat una dintre surse.

UiPath a refuzat să comenteze.

UiPath ajută companiile să automatizeze sarcini repetitive în domenii precum contabilitate, resurse umane şi tehnologia informaţiei. A fost fondată în 2005 în România de fostul executiv Microsoft Daniel Dines şi Marius Tîrcă.

Compania a beneficiat de trecerea la munca la distanţă în timpul pandemiei, situaţie care a determinat companiile să îşi intensifice căutarea de soluţii automatizate.

UiPath s-a numit iniţial DeskOver, înainte de a fi redenumită UiPath în 2015, iar sediul s-a mutat la New York în 2017.

UiPath a strâns până acum peste 1 miliard de dolari în finanţare de la fonduri de risc precum Accel, Sequoia Capital, Coatue Management şi CapitalG şi a fost evaluată la 10,2 miliarde de dolari după ultima sa rundă de finanţare, la începutul acestui an.

UiPath concurează împotriva celor de la SoftBank-backed Automation Anywhere şi Blue Prism, cu sediul în Regatul Unit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uipath,
listare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.