Compania Stryker va plăti 13,2 milioane de dolari pentru acuzaţii de mită ce implică şi România

Postat la 25 octombrie 2013 50 afişări

Compania producătoare de dispozitive medicale Stryker va plăti 13,2 milioane de dolari pentru a rezolva acuzaţii civile potrivit cărora ar fi mituit medici şi oficiali guvernamentali pentru a câştiga proiecte în cinci ţări, între care şi România.

Compania Stryker va plăti 13,2 milioane de dolari pentru acuzaţii de mită ce implică şi România

 Comisia americană pentru Securitate şi Schimb (SEC) a declarat că firma a încercat să ascundă 2,2 milioane de dolari daţi ca mită în Argentina, Grecia, Mexic, Polonia şi România, prin înregistrarea acestora ca cheltuieli legitime pentru donaţii, costuri de transport, servicii de consultanţă şi comisii.

Stryker vrea să rezolve cazul fără a recunoaşte sau a nega acuzaţiile, relatează New York Times, în ediţia electronică. Nici un avocat sau purtător de cuvânt al companiei nu a fost disponibil pentru a comenta aceste informaţii.

Potrivit acuzaţiilor SEC, compania a obţinut un profit de aproximativ 7,5 milioane ca rezultat al mitei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-stryker-va-plati-13-2-milioane-de-dolari-pentru-acuzatii-de-mita-ce-implica-si-romania-11560659
11560659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.