Compania românească Trencadis îşi continuă expansiunea internaţională şi se dezvoltă în Nigeria printr-un proiect de cybersecurity pentru sistemul bancar

Autor: Andra Stroe Postat la 28 septembrie 2020 66 afişări

Compania românească Trencadis îşi continuă expansiunea internaţională şi se dezvoltă în Nigeria printr-un proiect de cybersecurity pentru sistemul bancar

Trencadis, companie antreprenorială românească de tehnologie specializată în soluţii de dezvoltare software, accelerează extinderea globală pe piaţa din Africa prin intermediul unui nou proiect de consolidare şi de întărire a securităţii cibernetice a infrastructurii şi operaţiunilor unei instituţii cheie din Nigeria.

Noul proiect marchează o etapă importantă în procesul de extindere a brandului pe pieţele externe. Compania românească are deja operaţiuni şi proiecte în Europa şi în Africa, în Elveţia, Croaţia, Albania, Nigeria, Ghana şi Senegal.

Noul proiect al companiei Trencadis din Nigeria va fi implementat pentru NIBSS Nigeria Inter-Bank Settlement System (NIBSS), organizaţie deţinută de toate instituţiile bancare din Nigeria, împreună cu Banca Centrală a Nigeriei (CBN), a cărei misiune este asigurarea infrastructurii de interconectare a sistemului bancar pentru asigurarea operaţiunilor de transfer de fonduri şi decontări interbancare.  NIBSS a procesat 1.1 miliarde de tranzacţii electronice în 2019, în valoare totală de peste 235 miliarde de euro.

Compania Trencadis a fost contractată în baza unei licitaţii internaţionale, în care compania românească a fost aleasă dintre 11 ofertanţi. Obiectivul principal al proiectului este de a evalua şi asista NIBSS în procesul de consolidare şi întărire a securităţii cibernetice a întregii infrastructuri.

Concret, Trencadis va livra servicii de audit pentru validarea capabilităţilor interne de detecţie şi reacţie la atacuri cibernetice (Red Team Attack) şi a surselor aplicaţiilor din perspectiva securităţii IT. De asemenea, compania românească va oferi servicii de dezvoltare a capabilităţilor NIBSS de dezvoltare a capacităţii interne de scriere de aplicaţii informatice sigure, reacţie, investigare incidente de securitate cibernetica şi guvernanţă a datelor gestionate de NIBSS.

Prin lansarea şi implementarea noului proiect din sistemul bancar nigerian, Trencadis îşi creşte vizibilitatea serviciilor şi produselor proprii pe pieţele globale şi prin intensificarea relaţiei cu NIBSS, în baza culturii de business din Nigeria, compania românească îşi extinde referinţele către alte organizaţii cărora le poate oferi servicii similare în domeniul îmbunătăţirii securităţii cibernetice a infrastructurilor proprii.

„Africa, şi Nigeria în mod special, nu sunt pieţe uşor accesibile chiar dacă reprezintă cele mai strategice destinaţii de business în următorii ani. Dificultăţile de acces în aceste pieţe vin în special de la cultura diferită de business, prezenţa locală fiind obligatorie.Toate acestea presupun investiţii financiare şi de timp suplimentare faţă de o investiţie în Uniunea Europeană. De exemplu, dacă planifici să investeşti într-o fabrică de producţie, trebuie să planifici şi cum generezi energia necesară echipamentelor de procesare”, spune Ioan Drăgan, deputy CEO, Trencadis şi cel care coordonează extinderea internaţională a companiei.

Pe de altă parte, Nigeria are o populaţie de aproximativ 200 milioane de locuitori, dintre care 96 milioane au acces la Internet, astfel încât operatorii de telecom aplică pentru licenţe de banking datorită volumului de microplăţi prin telefon. Iar agricultura în Nigeria este industria care produce cei mai mulţi milionari. 

„Companiile româneşti, în special în domeniul agriculturii/procesării, au cele mai multe şanse de a scala afacerile în Africa la un nivel neîntâlnit în România. Agricultura beneficiază de instrumente suport din partea guvernului (finanţări, asigurari, restricţii de import). Evident, ca în orice piaţă emergentă sunt multiple oportunităţi profitabile şi în alte domenii care pot fi exploatate, dar implică prezenţa locală din partea fondatorilor pentru a le identifica şi dezvolta”, adaugă Ioan Drăgan.

O iniţiativă cu ADN 100% antreprenorial, lansată şi dezvoltată în România, Trencadis este o companie de tehnologie specializată în soluţii de dezvoltare software pentru mediul guvernamental şi cel de business. Cu o cifră de afaceri de peste 24 de milioane de euro, Trencadis inovează sectorul public prin adaptarea continuă la cele mai recente evoluţii în tehnologie, proiectare şi comunicare, pentru a sprijini consolidarea acestuia şi a spori capacitatea de a răspunde cerinţelor şi nevoilor societăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
nigeria,
dezvoltare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.