Compania germană Lufthansa este pregătită să cumpere 40% din acţiunile ITA, succesoarea Alitalia

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 ianuarie 2022 110 afişări

Compania germană Lufthansa este pregătită să cumpere 40% din acţiunile ITA, succesoarea Alitalia

Compania germană Lufthansa este pregătită să cumpere o participaţie de 40% din acţiunile companiei de stat Alitalia, succesoarea ITA Airways, iar acordul ar putea fi dezvăluit săptămâna viitoare, a relatat sâmbătă cotidianul italian Il Foglio.

ITA Airways a început să zboare pe 15 octombrie, cu aproape 2.300 de angajaţi şi o flotă la jumătate din cea operată de Alitalia, fostul transportator naţional, cu o vechime de 75 de ani, care a trecut printr-o succesiune ameţitoare de restructurări şi schimbări de proprietari.

Ziarul nu a oferit un preţ pentru tranzacţie, dar a precizat că cele două companii sunt foarte aproape de a ajunge la un acord asupra unor termeni cheie, cum ar fi rolul aeroportului Fiumicino din Roma ca hub pentru zborurile directe către Africa şi unele rute către America.

Un purtător de cuvânt al ITA a declarat sâmbătă că managementul de top al companiei aeriene va prezenta un plan strategic consiliului de administraţie al companiei pe 31 ianuarie.

Lufthansa a refuzat să comenteze.

Raportul vine după ce, la 12 ianuarie, surse au declarat pentru Reuters că ITA a fost în contact cu Lufthansa, British Airways şi Delta Air Lines, cu sediul în Statele Unite, pentru un parteneriat în acţiuni, afirmând că discuţiile oficiale ar putea începe până la sfârşitul lunii martie.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat atunci că transportatorul german era deschis la posibilitatea unui parteneriat cu ITA.

Delta a negat că ar intenţiona să investească în ITA.

Guvernul german deţine în prezent 14% din acţiunile Lufthansa, în urma unui plan de salvare în plină pandemie de coronavirus din 2020, şi intenţionează să îşi vândă participaţia până cel târziu în octombrie 2023.

Grupul a fost salvat de la faliment de Germania, Elveţia, Austria şi Belgia cu un sprijin financiar de 9 miliarde de euro, aprobat de Comisia Europeană.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei a refuzat să comenteze raportul ziarului italian.

O tranzacţie cu ITA ar fi supusă aprobării Uniunii Europene în materie de concurenţă, a precizat Il Foglio.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lufthansa,
ita,
achiziţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.