Compania din România care le dă angajaţilor 6.000 de euro pentru o idee

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 ianuarie 2014 8160 afişări

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a lansat programul naţional de inovaţie tehnologică, eMAG Hackathon, prin care oferă premii în valoare de 6.000 de euro inginerilor IT care se înscriu în competiţie.

Compania din România care le dă angajaţilor 6.000 de euro pentru o idee

La prima ediţie, 60 de ingineri IT eMAG s-au întrecut, timp de 24 de ore, în dezvoltarea de aplicaţii pe o temă propusă de ei, de la proiecte pentru reţelele de socializare, pentru mobile şi web, până la aplicaţii de tip “casa inteligentă”.

Proiectul câştigător este o aplicaţie dezvoltată ca o extensie de browser care permite utilizatorilor să gasească cea mai bună ofertă pentru un produs sau un serviciu în online, se arată într-un comunicat al eMAG.

"Ne-am dorit, pentru prima ediţie a programului, o competiţie care să le stimuleze creativitatea şi dorinţa de a inova. Pe lângă premii, cu siguranţă vom şi dezvolta cele mai bune proiecte," a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.

Dacă prima ediţie a fost destinată doar inginerilor din cadrul eMAG, acum proiectul va fi deschis la nivel naţional pentru toţi cei care scriu aplicaţii. Jurizarea se va face după patru criterii: aplicabilitate şi potenţial de piaţă, inovaţie, impact şi adresabilitate precum şi popularitate.

Prima ediţie eMAG Hackathon a avut loc în perioada 24-25 ianuarie 2014, însă din toamna acestui an proiectul va fi extins la nivel naţional.

eMAG este cel mai mare magazin online din S-E Europei şi unul dintre creatorii pieţei de comerţ online din România. În 2012, eMAG vândut un produs la fiecare 10 secunde – de la laptopuri la electrocasnice, cărti, jucării sau produse cosmetice – şi a livrat 12 milioane de tone de colete în toată tara.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-din-romania-care-le-da-angajatilor-6-000-de-euro-pentru-o-idee-11972554
11972554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.