Compania de tehnologie 2Performant acordă acţionarilor 4 titluri gratuite la 1 acţiune deţinută printr-o majorare de capital social jumătate de milion de lei

Autor: Andra Stroe Postat la 04 octombrie 2021 38 afişări

Compania de tehnologie 2Performant acordă acţionarilor 4 titluri gratuite la 1 acţiune deţinută printr-o majorare de capital social jumătate de milion de lei

2Performant, principalul jucător din piaţa de marketing afiliat din România, listat pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P, anunţă că va acorda acţionarilor companiei, înregistraţi la data de 28 octombrie, patru acţiuni gratuite la una deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu 495.970,4 lei, aferent unui număr de 4.959.704 acţiuni noi cu valoare nominală de 0,1 lei pe acţiune.

Acordarea de acţiuni este realizată după finalizarea operaţiunii de majorare de capital social prin aport în numerar pe care compania a derulat-o anul acesta pe Bursa de Valori Bucureşti şi în urma căreia a ridicat un capital în valoare de peste 5,3 milioane de lei. Astfel, şi investitorii care au participat la majorarea de capital vor beneficia de acţiuni gratuite, precizează un anunţ al companiei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia a fost votată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 23 aprilie, când acţionarii au aprobat repartizarea profitului net al companiei aferent anului trecut prin capitalizare şi utilizare pentru acordarea de acţiuni către acţionari. 2Performant intenţionează să acorde acţiuni gratuite şi în anii următori, ca parte din strategia sa de implementare a celor mai bune practici din piaţa de capital locală.

Anul trecut platforma 2Performant.com a intermediat peste 1 milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro. Cifra de afaceri a businessului a crescut în 2020 cu 31%, ajungând la 20,28 milioane de lei. În S1/2021, compania a raportat afaceri de 10,8 milioane de lei, plus 17%, potrivit ZF. 

2Performant are o capitalizare de piaţă de 34 milioane de lei. De la începutul anului acţiunile companiei s-au apreciat cu 4,04%, pe un rulaj de 13,5 mil. lei. Activă din 2011 pe piaţa din Bulgaria, compania este deţinută de Dorin Boerescu, cu 33%, restul de acţiuni fiind la alţi acţionari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.