Compania de curierat DPD România a investit peste 500.000 de euro în dotarea tehnologică a noului hub regional din Braşov

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 23 aprilie 2024 37 afişări

Compania de curierat DPD România a investit peste 500.000 de euro în dotarea tehnologică a noului hub regional din Braşov

DPD România, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, membră a grupului internaţional Geopost, a investit peste jumătate de milion de euro în utilarea noului hub regional deschis la Braşov (cu o suprafaţă de peste 4.000 mp), cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri. Vor fi 10 docuri pentru tiruri şi 30 de porţi de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hub-ului DPD din Braşov va fi de peste 40.000 de colete pe zi. Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajaţi care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri şi subcontractori locali şi va reprezenta, datorită poziţiei geografice, o locaţie importantă pentru rutele de tranzit ale companiei, potrivit unui comunicat de presă al DPD România.

’’Hub Braşov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor creşte volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar în hub-urile de la Oradea şi Arad. Practic, datorită hubului de la Braşov, vom micşora substanţial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele reţelei”, a declarat Radu Sticea, COO DPD România, într-un comunicat de presă.

Compania de curierat DPD România a încheiat anul 2023 cu o creştere peste 15% a cifrei de afaceri. Compania a înregistrat în 2022 afaceri de 342,9 mil. lei (69,5 mil. euro), un profit net de peste 13 mil. lei (2,6 mil. euro), având un număr mediu de 683 de angajaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania face parte din Geopost, lider european în livrările rutiere, cu aproximativ 2.200 de angajaţi şi livrări de peste 25 de milioane de colete anual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DPD Romania,
DPD,
tehnologie,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.