Compania Coty cumpără trei divizii ale Procter&Gamble: "Se întâmplă rar ca mărci de o asemenea mărime să fie de vânzare"

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 16 iunie 2015 341 afişări

Compania americană Coty a câştigat licitaţia organizată de Procter&Gamble pentru vânzarea a trei divizii producătoare de parfumuri, produse de înfrumuseţare şi de îngrijire a părului, pentru 12 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de New York Post, relatează MarketWatch.

P&G a informat Coty weekend-ul trecut că a câştigat licitaţia, au spus sursele, avertizând că tranzacţiile nu au fost finalizate, fiind posibil să intervină modificări.

Între produsele fabricate de Copty se află parfumurile Calvin Klein şi Marc Jacobs şi produsele cosmetice New York Color.

Gama de îngrijire a părului vândută de P&G include marca Wella.

Potrivit surselor, valoarea celor trei tranzacţii ar putea atinge 12 miliarde de dolari.

Coty a cumpărat de-a lungul timpului mărci recunoscute, iar câştigarea licitaţiei organizate de P&G îi va permite să îşi extindă prezenţa pe piaţă şi să facă economii. Compania Coty, cu sediul central în New York, are peste 10.000 de angajaţi la nivel mondial.

"Se întâmplă rar ca mărci de o asemenea mărime să fie de vânzare", a declarat un bancher care cunoaşte bine compania Coty.

P&G a scos la vânzare cele trei divizii, care includ bandurile Max Factor şi CoverGirl, pentru a se concentra pe operaţiunile de bază.

Reprezentanţii celor două companii au refuzat să comenteze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COTY,
PROCTER&GAMBLE,
/actualitate/compania-coty-cumpara-trei-divizii-ale-procter-gamble-se-intampla-rar-ca-marci-de-o-asemenea-marime-sa-fie-de-vanzare-14461815
14461815
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.