Comisia Europeană somează Statele Unite să adopte noi reglementări pentru protejarea datelor cetăţenilor UE

Postat la 26 noiembrie 2013 51 afişări

Comisia Europeană a somat, marţi, Statele Unite să permită cetăţenilor UE să obţină daune în cazul utilizării excesive a datelor personale.

Comisia Europeană somează Statele Unite să adopte noi reglementări pentru protejarea datelor cetăţenilor UE

 Vicepreşedintele CE responsabil de Justiţie, Viviane Reding, a transmis acest mesaj în cursul întrevederii pe care a avut-o la Bruxelles cu o delegaţie de congremeni americani condusă de senatorul Christopher Murphy.

"Comisia Europeană aşteaptă ca Administraţia SUA să asume un angajament politic pentru consolidarea drepturilor cetăţenilor europeni care nu locuiesc în Statele Unite, inclusiv prin crearea posibilităţii de a obţine daune în justiţie dacă nu le sunt respectate datele personale", a spus Reding.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-someaza-statele-unite-sa-adopte-noi-reglementari-pentru-protejarea-datelor-cetatenilor-ue-11722816
11722816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.