Oficial european: Comisia Europeană va evalua măsurile Londrei privind accesul românilor la sistemul de beneficii

Postat la 26 noiembrie 2013 38 afişări

Comisia Europeană va evalua măsurile anunţate de Londra privind restricţiile pentru români şi bulgari la sistemul de beneficii sociale, după ce acestea vor fi finalizate, a declarat, luni, Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru ocuparea forţei de muncă, Laszlo Andor.

Oficial european: Comisia Europeană va evalua măsurile Londrei privind accesul românilor la sistemul de beneficii

 "Comisia va evalua compatibilitatea cu legea europeană a oricărei măsuri britanice privind accesul cetăţenilor europeni la sistemul de beneficii sociale din Marea Britanie, dacă şi când detaliile unei astfel de măsuri vor fi finalizate şi nu înainte", a spus Jonathan Todd, întrebat care este poziţia CE faţă de restricţiile pe care Londra vrea să le impună românilor şi bulgarilor.

Pe de altă parte, oficialul european a subliniat că, în cazul cetăţenilor europeni care nu sunt activi din punct de vedere economic, legea comunitară "cere statelor membre să aplice măsuri puternice de protecţie împotriva aşa-numitului turism pentru beneficii".

"Cetăţenii care nu sunt activi pot avea acces la beneficii într-o ţară europeană doar dacă sunt rezidenţi acolo. În cazul muncitorilor din alte state membre, legea europeană cere să le fie asigurat un tratament egal cu cel aplicat muncitorilor din ţara-gazdă în ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii şi condiţiile de lucru", a mai precizat Todd.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-european-comisia-europeana-va-evalua-masurile-londrei-privind-accesul-romanilor-la-sistemul-de-beneficii-11721705
11721705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.