Comisia Europeană cere declanşarea procedurii de deficit excesiv pentru România

Autor: Teona Tomoiaga Postat la 04 martie 2020 165 afişări

Comisia Europeană a propus, miercuri, Consiliului UE să iniţieze o procedură de deficit excesiv pentru România şi a adoptat o recomandare adresată Consiliului de stabilire a cerinţelor de ajustare.

Comisia Europeană cere declanşarea procedurii de deficit excesiv pentru România

Recomandarea propusă prevede ca România să urmeze o traiectorie de ajustare durabilă şi credibilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.

Deciziile de miercuri au fost luate după ce a fost adoptat Raportului Comisiei privind articolul 126 alineatul (3), în care s-a constatat că România nu a respectat criteriul deficitului prevăzut în tratat, fiind astfel justificată iniţierea unei proceduri pentru deficit excesiv.

Comitetul economic şi financiar a fost de acord cu această evaluare în avizul său din 24 februarie 2020.

Următoarea etapă constă în decizia Consiliului UE cu privire la existenţa unui deficit excesiv în România şi adoptarea recomandării acestuia privind traiectoria de ajustare şi termenul-limită la care România ar trebui să pună capăt situaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deficit excesiv,
comisia europeană,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.