Comisar european: Două treimi din consumatorii români nu au încredere că justiţia le poate apăra drepturile

Postat la 06 iunie 2014 40 afişări

Comisarul european Neven Mimica a declarat, vineri, că aproximativ două treimi din consumatorii români nu au încredere că justiţia le poate apăra drepturile, dar a subliniat că, în general, gradul de conştientizare a drepturilor pe care le au a crescut în urma lansării campaniei din 2012.

Comisar european: Două treimi din consumatorii români nu au încredere că justiţia le poate apăra drepturile

 "Drepturile puternice protejează consumatorul împotriva practicilor ilegale de comerţ. Sunt drepturi care, de asemenea, ajută la construirea încrederii de care are nevoie consumatorul pentru a profita de toate oportunităţile pieţei online şi ale pieţei europene", a declarat, într-o conferinţă de presă, comisarul european pentru protecţia consumatorului, Neven Mimica, aflat în vizită în România.

Oficialul european a precizat că aşteaptă cu nerăbdare ca noua Directivă care "consolidează drepturile existente consumarilor" şi care intră în vigoare de la 13 iunie să fie aplicată în toate statele membre, inclusiv în România.

"Astăzi aş vrea să vă împărtăşesc angajamentul meu de a răspunde provocării de a face ca aceste drepturi să funcţioneze în practică", a spus Mimica, adăugând că, în 2012, Comisia Europeană a făcut "un prim pas important" de a creşte gradul de conştientizare a consumatorilor din România, prin campania "E dreptul tău. Acţionează".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisar-european-doua-treimi-din-consumatorii-romani-nu-au-incredere-ca-justitia-le-poate-apara-drepturile-12708553
12708553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.