Comerţul electronic va creşte în acest an cu 20%

Autor: Vlad Popescu Postat la 08 februarie 2014 91 afişări

Comerţul electronic va creşte cu peste 20% în acest an la nivel mondial, la 1.500 miliarde de dolari, în principal datorită economiilor emergente, iar China va depăşi SUA începând din 2016, devenind cea mai mare piaţă, potrivit estimărilor eMarketer.

Comerţul electronic va creşte în acest an cu 20%

Creşterea comerţului electronic va fi generată în acest an în principal de extinderea rapidă a bazelor de utilizatori ai serviciilor online şi mobile pe pieţele emergente, de extinderea comerţului de pe dispozitive mobile, îmbunătăţirea variantelor pentru livrare şi plată şi de extinderea brandurilor puternice către pieţele internaţionale, se arată într-un raport al companiei de cercetare eMarketer. Datele se referă la vânzările business-to-consumer.

Regiunea Asia-Pacific, inclusiv China, va cheltui în 2014 mai mult decât consumatorii din America de Nord pentru prima dată, devenind cea mai mare piaţă regională de comerţ electronic din lume. Astfel, comerţul electronic va ajunge la 525,2 miliarde de dolari în regiunea Asia-Pacific, faţă de 482,6 miliarde de dolari în America de Nord.

China va reprezenta în acest an peste 60% din piaţa Asia-Pacific, iar până în 2017 va revendica aproape trei sferturi din afacerile din regiune în zona comerţului electronic. Începând din 2016, China va depăşi SUA.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comertul-electronic-va-creste-in-acest-an-cu-20-12043420
12043420
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.