A început să lucreze la Deloitte când era încă pe băncile facultăţii. Unsprezece ani mai târziu, ocupă funcţia de Tax director în cadrul aceleiaşi companii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 februarie 2014 677 afişări

Anul trecut, Raluca Bontaş a împlinit zece ani de carieră la Deloitte, companie în cadrul căreia a ajuns în urma unui interviu în perioada când era încă studentă.

A început să lucreze la Deloitte când era încă pe băncile facultăţii. Unsprezece ani mai târziu, ocupă funcţia de Tax director în cadrul aceleiaşi companii

Deşi mai lucrasem înainte câţiva ani buni, nu mi-era foarte clar nici ce mi-ar plăcea să fac, nici la ce mă pricep", îşi aminteşte ea. În peste zece ani a parcurs toate treptele până la poziţia actuală, trecând de la o practică generalistă la una specializată pe arii de fiscalitate, iar de aproximativ trei ani a preluat conducerea echipei de Global Employer Services, subunitatea specializată pe zona impozitului pe venit şi a asigurărilor sociale.

Coordonează o echipă formată din opt oameni şi un buget care generează circa 16% din veniturile practicii de fiscalitate. „Avem un portofoliu de aproximativ 80 de clienţi recurenţi (multinaţionale şi afaceri dezvoltate local) cărora le asigurăm consultanţă fiscală continuă, precum şi asistenţă în procesele lunare de conformare fiscală şi în cele de imigrare." Raluca Bontaş spune că în general, fiecare preluare de responsabilităţi suplimentare a venit la pachet nu doar cu entuziasmul aferent, ci şi cu o doză sporită de griji, de îndoieli şi, bineînţeles, cu teama unui eşec. „Momentul dificil a coincis în aceste situaţii cu perioada de căutare a echilibrului între doza optimă de entuziasm şi cea de circumspecţie raţională. Până acum am găsit echilibrul de fiecare dată: uneori singură, alteori cu ajutorul colegilor şi al familiei."

Recunoaşte că nu ştie unde va fi peste zece ani, pentru că nu are, spune ea, datele necesare unei proiecţii şi nici nu-şi doreşte să facă acest lucru. „Încercarea grea a fost să aflu dacă drumul pe care am pornit e chiar cel pe care vreau să fiu. Odată aflat, acum sunt atentă să nu deviez sau să nu mă las deturnată de la el. Am încrederea că, dacă îmi păstrez coordonatele principale pe care am pornit, peste 10 ani voi fi exact acolo unde trebuie să fiu astfel încât să nu privesc în urmă cu tristeţe, cu nemulţumire sau cu dezamăgire."


Raluca Bontaş

DELOITTE TAX

FUNCŢIE tax director

VÂRSTĂ 32 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 27,2 mil. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 24,7 mil. euro

ANGAJAŢI 405

Urmărește Business Magazin

/lideri/a-inceput-sa-lucreze-la-deloitte-cand-era-inca-pe-bancile-facultatii-unsprezece-ani-mai-tarziu-ocupa-functia-de-tax-director-in-cadrul-aceleiasi-companii-12039125
12039125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.