Codul de etică APMGR interzice acordarea de beneficii în schimbul prescrierii unui medicament

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 20 februarie 2013 38 afişări

Oferirea, promisiunea sau acordarea de beneficii în schimbul prescrierii unui medicament sunt interzise, potrivit Codului de Conduită Etica privind promovarea medica­mentelor eliberate pe bază de prescripţie medicală adoptat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Oferirea, promisiunea sau acordarea de beneficii în schimbul prescrierii unui medicament sunt interzise, potrivit Codului de Conduită Etica privind promovarea medica­mentelor eliberate pe bază de prescripţie medicală adoptat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR). Potrivit APMGR, Codul de Conduită Etică urmăreşte să ofere cadrul necesar pentru implementarea standardelor eti­ce de promovare a medicamentelor eliberate pe bază de prescripţie medicală şi conţine un set obligatoriu de principii, reguli de transparenţă şi sancţiuni aplicabile tuturor mem­brilor Asociaţiei. Codul interzice oferirea, promisiunea sau acordarea de beneficii în schimbul prescrierii unui medi­cament şi prevede sancţiuni aplicabile în cazul nerespectării dispo­ziţiilor acestuia. Asumarea, respectarea şi imple­men­tarea acestui Cod de Etică vor deveni cerinţe obligatorii pen­tru orice companie care doreşte să fie membră a APMGR.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/codul-de-etica-apmgr-interzice-acordarea-de-beneficii-in-schimbul-prescrierii-unui-medicament-10577772
10577772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.