Cod rosu de inundatii pentru patru rauri

Postat la 29 iunie 2010 65 afişări

Hidrologii au instituit, marti, cod rosu pe mai multe sectoare ale raurilor Siret, Prut, Jijia si Raul Negru, aferente judetelor Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Galati si Covasna, avand in vedere prognoza meteorologica si nivelul apei din sol, noua avertizare fiind valabila pana miercuri.

Specialistii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au actualizat avertizarile precedente de inundatii. Astfel, de marti dupa-amiaza si pana miercuri dupa-amiaza, sectorul Siret - Dragesti si portiunea din aval de Lungocia raului Siret va fi avertizata cu codul rosu de inundatii, la fel ca si raurile din bazinul Sucevei aferente judetelor Suceava, Botosani, Neamt, Iasi si Bacau.

Acelasi cod rosu este valabil, pana miercuri dupa-amiaza, pe sectoarele din amonte de acumularea Stanca Costesti si din aval de Sivita ale Prutului, zone aferente judetelor Botosani si Galati, dar si pe cursul superior al Jijiei, in judetul Botosani, si pe Raul Negru, in zona din aval de Reci aferenta judetului Covasna.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cod-rosu-de-inundatii-pentru-patru-rauri-6460947
6460947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.