COD PORTOCALIU ŞI GALBEN de ploi şi vijelii. Care sunt zonele afectate

Autor: Alexandra Vladescu Postat la 06 august 2014 55 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de ploi, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de medii şi mari dimesiuni.

COD PORTOCALIU

Până la ora 16:45, în arealul delimitat de localitatile Ivrinezu, Pestera, Pietreni, Dumbraveni, Adamclisi se vor produce cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 35- 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de medii şi mari dimesiuni.

COD GALBEN

Până la ora 16:30, în vestul şi sud-vestul jud. Constanţa vor fi cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 25- 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină.

Până la ora 17:00, în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, îndeosebi în zona localităţilor: Sant, Rodna, Sângeorz-Băi, Bistriţa Bârgăului, Satu Nou; - zona de munte a judeţului Maramureş, îndeosebi în zona localităţilor: Borşa, Saliştea de Sus, Botiza, Poienile Izei, Bârsana, Bistra se vor produce averse ce vor depăşi local 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Local în judeţul Harghita, mai ales în zona localităţilor municipiul Miercurea-Ciuc, Sântimbru, Cozmeni, Băile Tuşnad, Mădăraş, Gheorghieni, Tomeşti, Bălan, Sânmartin, Lunca de Sus, Lunca de Jos, Vlăhiţa, Joseni, Suseni, Zetea; - local în judeţul Covasna, în mai ales în zona localităţilor Ozun, Ilieni, municipiul Sfântu Gheorghe, Arcuş, Valea crişului, Bodoc, Malnaş, Micfalău, Bixad, Turia, Sânzieni se vor produce descărcări electrice, cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 25 l/mp, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vijelii,
ploi,
cod portocaliu,
avertizare
/actualitate/cod-portocaliu-si-galben-de-ploi-si-vijelii-care-sunt-zonele-afectate-13046618
13046618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.