LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Co-fondatorul Twitter Evan Williams are şanse mari să devină miliardar după oferta publică iniţială

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 27 septembrie 2013 41 afişări

Co-fondatorul Twitter Evan Williams, cel mai mare acţionar al companiei, cu o participaţie de circa 15%, are şanse mari să devină miliardar după oferta publică iniţială a companiei, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

Co-fondatorul Twitter Evan Williams are şanse mari să devină miliardar după oferta publică iniţială

Williams deţine o participaţie mai mare la Twitter decât partenerul său Jack Dorsey, au arătat sursele.

Twitter a anunţat în această lună că a depus în condiţii de confidenţialitate documentele privind oferta publică iniţială, la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Dacă Twitter va ajunge la o capitalizare de piaţă mai mare decât valoarea sa de pe piaţa privată, de 10,5 miliarde de dolari, atunci participaţia lui Williams va depăşi 1,5 miliarde de dolari.

Un preţ de listare mai mare decât valoarea actuală sau creşterea cotaţiilor în ziua listării l-ar aduce pe antreprenorul de 41 de ani în elita multimiliardarilor din sectorul tehnologiei, în care se află Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellison (Oracle), Jeff Bezos (Amazon.com) şi Larry Page şi Sergey Brin (Google).

Williams a refuzat să comenteze.

Între alţi acţionari ai Twitter ale căror participaţii ar fi de aproape 1 miliard de dolari se află Dorsey, care are o deţinere importantă şi la compania de plăţi prin dispozitive mobile Square, şi compania de investiţii Union Square Ventures.

Iniţial, Williams a finanţat Twitter din fonduri proprii, iar ulterior s-a asociat cu Dorsey şi Biz Stone. Rezultatul a fost un site unde oricine poate posta mesajeze pe orice temă, de maximum 140 de caractere. În prezent, Twitter are peste 200 de milioane de utilizatori.

Williams a fost directorul general al Twitter între 2008-2010, perioada în care compania s-a dezvoltat cel mai mult. El a demisionat în octombrie 2010, cedând conducerea companiei directorului operaţional Dick Costolo. În 2011, Williams a plecat de la Twitter pentru a lucra la un nou startup, Medium, companie de servicii de publishing.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TWITTER,
MILIARDARI,
/actualitate/co-fondatorul-twitter-evan-williams-are-sanse-mari-sa-devina-miliardar-dupa-oferta-publica-initiala-11406593
11406593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.