Ambient se extinde în nordul ţării

Autor: Ioana Matei Postat la 26 septembrie 2013 195 afişări

Compania sibiană Ambient îşi consolidează prezenţa în partea de nord a ţării prin deschiderea unui centru comercial în oraşul Borşa din Maramureş. Inaugurarea vine după deschiderea unui alt centru comercial la Sighetu Marmaţiei şi a unui depozit de materiale de construcţii la Satu Mare. Compania Ambient mai este prezentă şi în oraşele Baia Mare şi Bistriţa cu două centre comerciale de dimensiuni mari.

Ambient se extinde în nordul ţării

Cifra de afaceri a companiei Ambient din Sibiu, controlată de omul de afaceri Ioan Ciolan, a crescut anul trecut cu aproape 9%, la 150 de milioane de euro, iar reţeaua a revenit pe profit, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei pentru Ziarul Financiar-

Extinderea vine în contextul în care, la începutul anului, compania se afla într-un plan de reorganizare, iar extinderea reţelei nu reprezenta o prioritate, potrivit declaraţiilor furrnizate pentru Ziarul Financiar de directorul general şi fondatorul companiei, Ioan Ciolan.

Ambient, la fel ca majoritatea afacerilor româneşti din comerţ, a suferit în perioada 2009-2010 o scădere bruscă a vânzărilor. Ulterior, compania a început un proces de restrucuturare alături de consultanţii de la Ro¬land Berger, în condiţiile în care datoriile bancare se ridicau la circa 70 mil. euro, iar în prezent Ambient colaborează cu firma KPMG.

Principalii competitori ai Ambient pe segmentul de bricolaj şi distribuţie de materiale de con¬strucţii sunt companii precum Dedeman, Ara¬besque, Praktiker, Bricostore sau BauMax.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambient-se-extinde-in-nordul-tarii-11400429
11400429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.