CNSAS: Szoby Cseh a colaborat cu Securitatea. Cseh: Nu Securitatea m-a racolat, eu m-am dus la ei

Postat la 28 ianuarie 2011 47 afişări

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a cascadorului Szoby Cseh, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al CNSAS, Carmen Median.

Carmen Median a mai precizat ca decizia de colaborare in cazul lui Szoby Cseh a fost data in urma cu aproximativ o luna - o luna si jumatate. Potrivit CNSAS, citat de Adevarul, cascadorul Szoby Cseh a semnat un angajament de colaborator cu Securitatea la 2 decembrie 1978 si a folosit ulterior numele de cod "Sabin". Cseh era angajat cascador la Centrul de Productii Cinematografice Bucuresti si a fost recrutat de Securitatea Municipiului Bucuresti, motivul recrutarii fiind incadrarea informativa a salariatilor de la aceasta institutie, deoarece era "in relatii bune cu majoritatea" si cunoastea "preocuparile acestora".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cnsas-szoby-cseh-a-colaborat-cu-securitatea-cseh-nu-securitatea-m-a-racolat-eu-m-am-dus-la-ei-7926537
7926537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.