CNN: Serviciile ruse au influenţat campania electorală din SUA utilizând inclusiv Pokémon Go

Postat la 13 octombrie 2017 83 afişări

Campania serviciilor secrete ruse de influenţare a opiniilor înaintea scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016 a utilizat platformele online Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr şi Pokémon Go, arată o investigaţie CNN.

CNN: Serviciile ruse au influenţat campania electorală din SUA utilizând inclusiv Pokémon Go

Eforturile Rusiei de influenţare a opiniilor politice în Statele Unite nu s-au limitat la platformele de socializare online Facebook şi Twitter. O investigaţie CNN vizând un cont online rus arată că tentaculele s-au extins la YouTube, Tumblr şi chiar Pokémon Go. O campanie online asociată Rusiei şi difuzată în cadrul mişcării americane Vieţile Persoanelor de Culoare Contează (Black Lives Matter) a utilizat platformele Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr şi Pokémon Go, contactând chiar jurnalişti, în efortul de a folosi tensiunile rasiale din SUA pentru a accentua clivajele în societatea americană, arată investigaţia realizată de CNN.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.