CNA: 5 posturi TV au primit licenţe prin cablu, pentru a emite şi după ce încetează emisia analogică

Autor: Dorina Călin Postat la 04 iunie 2015 366 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, în şedinţa de joi, cinci licenţe audiovizuale prin cablu unor televiziuni locale, pentru a putea emite şi după 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

CNA a analizat, joi, mai multe solicitări de acordare a unor licenţe audiovizuale pentru difuzarea locală prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.).

Astfel, CNA a acordat o licenţă locală de difuzare prin cablu societăţii Etalon SRL, pentru televiziunea Etalon din Râmnicu-Vâlcea.

De asemenea, CNA a acordat o licenţă locală prin reţele de comunicaţii electronice societăţii Eco Rino SRL, pentru televiziunea Euro TV din Bacău. În cazul acestei televiziuni, Consiliul a aprobat şi modificarea structurii grilei de programe.

Totodată, CNA a votat acordarea unei licenţe prin reţele de comunicaţie electronice societăţii Media Ten Production SRL, pentru postul TV Plus din Suceava.

Tot în şedinţa de joi, CNA a decis acordarea unei licenţe prin reţele de comunicaţie electronice societăţii Clas Media SRL, pentru postul TTV din Oradea.

O altă licenţă de difuzare prin cablu a fost acordată societăţii Standard QM SRL, pentru postul TV Sighet din Sighetu-Marmaţiei.

Deciziile de acordare a acestor licenţe au fost luate cu unanimitatea voturilor membrilor CNA prezenţi la şedinţa de joi (Monica Gubernat, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea).

Aceste licenţe de cablu au fost acordate în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobate de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
LICENŢE,
/actualitate/cna-5-posturi-tv-au-primit-licente-prin-cablu-pentru-a-emite-si-dupa-ce-inceteaza-emisia-analogica-14400670
14400670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.