Clientii bancilor vor putea sa-si renegocieze mai usor dobanzile

Postat la 26 iulie 2010 14 afişări

Propunerea Consiliului Concurentei, ca transferul ipotecii sa se faca direct intre banci in cazul unui contract de credit, ii va ajuta pe clienti sa se poata muta mai usor la o alta institutie financiara, dar va crea inclusiv conditiile unei renegocieri a dobanzii.

Un client poate invoca actualele conditii de piata pentru a-si renegocia dobanda. De pilda, daca in acest moment banca repsectiva ofera credite cu dobanzi formate din EURIBOR plus 5%, iar dobanda clientului cu pricina este, sa spunem, de 10%, acesta poate cere modificarea contractului.

Totusi, "nu exista o obligatie legala pentru banca sa acorde toate creditele la aceleasi dobanzi. Ei fac o oferta, tu o accepti sau nu. Dar ca tehnica de negociere poti spune: 'De ce altui client, intr-o situatie similara cu a mea, ii dati o dobanda mult mai mica. Vreau si eu aceeasi conditie. Daca nu imi dati asa, pot sa ma mut la alta banca, iata ce oferta am de la ei'. Ajuta la negociere, dar nu este o obligatie legala", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, la videochat-ul incont.ro.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
banci,
renegociere,
dobanzi,
clienti
/actualitate/clientii-bancilor-vor-putea-sa-si-renegocieze-mai-usor-dobanzile-6720636
6720636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.