Claudiu Săftoiu este noul şef al Consiliului de Administraţie al TVR

Postat la 26 iunie 2012 48 afişări

Claudiu Săftoiu a fost ales, marţi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), după ce plenul Parlamentului i-a validat pe membrii consiliului.

Săftoiu, propus de PNL, a fost ales de membrii CA al TVR cu 10 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere, învingându-l astfel pe contracandidatul său Valentin Nicolau.

Conform deciziei luate de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, unde vor fi doar trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, după ce a susţinut că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
TVR,
CA,
PNL,
PSD,
Claudiu Saftoiu,
SIE,
vot,
parlament,
SRTV
/actualitate/claudiu-saftoiu-este-noul-sef-al-consiliului-de-administratie-al-tvr-9784129
9784129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.