CityVille, 100 de milioane de utilizatori in 43 de zile

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 14 ianuarie 2011 47 afişări

CityVille, cel mai nou joc al companiei Zynga, a atins pragul de 100 de milioane de utilizatori in numai 43 de zile de la lansare, o evolutie fulminanta care o depaseste inclusiv pe cea a popularului joc FarmVille.

CityVille a devenit astfel jocul cu cea mai mare crestere din istoria de 50 de ani a jocurilor video. Lansat pe 2 decembrie, jocul a reusit sa depaseasca varful de 83,76 de milioane de utilizatori ai FarmVille in doar o luna si o zi. Ferma Zynga a atins acel prag in martie 2010, potrivit companiei de cercetare de piata AppData, iar cifra a coborat ulterir si a fost supusa multor fluctuatii.

In fiecare zi, CityVille este jucat de 18,5 de milioane de utilizatori. Prin comparatie, FarmVille a inregistrat un varf de 34,5 de milioane de utilizatori activi pe zi, insa multi au renuntat pe parcurs. In total, Zynga numara 296,6 de milioane de utilizatori activi pe luna pe toate jocurile pe care le detine. Urmatorul competitor ar fi Takeoff Monkey, cu doar 57 de milioane de jucatori unici in decursul unei luni.

CityVille a depasit la finele lui decembrie si numarul de utilizatori unici pe luna ai FarmVille, ajungand la un total de 58 de milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CityVille,
Zynga,
FarmVille
/actualitate/cityville-100-de-milioane-de-utilizatori-in-43-de-zile-7890560
7890560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.