LIVE: ZF Cei mai mari jucatori din economie. Timpul actiunii 2021

Cîţu îl contrazice pe Voiculescu despre informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătăţii

Autor: Laura Buciu Postat la 21 aprilie 2021 22 afişări

Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe Vlad Voiculescu în legătură cu informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătăţii. Voiculescu spunea că i-a cerut lui Cîţu de cel puţin 10 ori să îl mute pe funcţionat, iar premierul spune că soluţia era tocmai în ograda fostului ministru.

Cîţu îl contrazice pe Voiculescu despre informatorul lui Dragnea din Ministerul Sănătăţii

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, de ce nu a intervenit până acum pentru a-l lua pe „informatorul lui Dragnea” din Ministerul Sănătăţii, premierul a spus că problema ar fi putut fi rezolvată chiar de ministru, dacă făcea o reorganizare a ministerului.

„Am cerut şi eu o situaţie, o evaluare a domnului respectiv. Lucrurile sunt foarte clare. Domnia sa a fost numit în martie 2016 şi a rămas acolo de atunci. Nu am avut o explicaţie de ce a fost ţinut de atunci în minister şi nu a plecat, nu a fost nicio cerere să plece. În acelaşi timp, nu rezolvă problema dacă este o persoană cu astfel de probleme să îl aduci de la MS la Guvern, pentru că venea ca inspector guvernamental. Problema o rezolvăm şi aici aştept o reorganizare a ministerului respectiv care poate să dispună să dispară acel post şi atunci putem să eliminăm dacă acea persoană are acest tip de probleme”, a spus Cîţu.

Acesta a precizat că nu a venit la Guvern o propunere de reorganizare a MS, deşi unul dintre target-uri era menţinerea unui anumit plafon a cheltuielilor publice.

„Noi avem nişte target-uri importante. Unul este să menţinem nişte cheltuieli cu salariile în sectorul public la un anumit plafon. Reorganizarea ministerelor, aşa cum am făcut eu la Ministerul de Finanţe, prin reducerea numărului de directori generali, de exemplu, înseamnă economii la buget. Pot să dispară posturi prin reorganizare. Aştept o astfel de soluţie. Nu a venit (Voiculescu – n.r.) cu niciun fel de document lângă, care să spună de ce (să fie mutat funcţionarul – n.r.). Nici o justificare prin care să spună de ce a rămas din 2016 tot timpul acolo. Nu putem să ne jucăm cu vieţile oamenilor, dacă exista un dosar care să spună acest lucru, aş fi luat această decizie, dar nu rezolva problema. Era o mutare la minister către Guvern. Dacă era o problemă reală o desfiinţam prin desfiinţarea postului pe care o poate face doar ministrul prin reorganizare”, a mai spus premierul.

Vlad Voiculescu a declarat că l-a găsit în Ministerul Sănătăţii pe funcţionarul care în 2016 îi dădea informaţii lui Liviu Dragnea din minister şi i-a cerut premierului Florin Cîţu de cel puţin 10 ori să îl mute de acolo, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Voiculescu spunea că în 2016 în Ministerul Sănătăţii era un funcţionar public care se ocupa cu transmiterea „datelor şi informaţiilor” către Liviu Dragnea, prin „interpuşi”, funcţionar pe care l-a găsit în Ministerul Sănătăţii şi acum.

„În prima zi am făcut o cerere către domnul Cîţu să îl detaşeze pe acest funcţionar, să mi-l ia din minister pentru că asta este singura procedură care îl putea disloca. Omul este bine înfipt acolo, nu are nicio legătură cu activitatea din minister, primeşte banii şi se ocupă, presupun, cu ceea ce ştiu că se ocupa în 2016”, afirma fostul ministru.

Voiculescu adăuga că i-a cerut lui Cîţu să îl mute pe funcţionar de 7 sau 8 ori: „este unul dintre exemplele în care domnul Cîţu a zis <da>, a promis în mai multe rânduri şi nu s-a întâmplat. Am vorbit şi personal, cred că cel puţin de 10 ori, niciodată nu mi-a spus <nu>, a spus de mai multe ori <bine>”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
dragnea,

ALEPH STORY: De ce în Bucureşti nu se pot organiza mai multe concerte sau evenimente sportive, politice, sociale şi chiar economice. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.