Cîţu: CES, un consiliu politic, cu membri plătiţi din bani publici, dar fără răspundere

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 februarie 2021 47 afişări

Consiliul Economic şi Social este un consiliu politic, cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor, apreciază premierul Florin Cîţu: „Este nevoie de reformă. Din temelii”.

Cîţu: CES, un consiliu politic, cu membri plătiţi din bani publici, dar fără răspundere

„Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menţine în plan principal investiţiile. Acesta este avizul profesioniştilor. Astăzi, însă, bugetul a fost şi la Consiliul Economic şi Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiţi din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să ştiţi şi acest adevăr. Cum credeţi că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparaţi avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Economic şi Social figurau proiectele pentru buget pe 2021, precum şi proiectul de OUG care prevede menţinerea punctului de pensie la 1.442 de lei în 2021, neacordarea voucherelor de vacanţă, eliminarea unor sporuri şi tarifele de transport reduse cu 50% pentru studenţi.

Guvernul are şedinţă joi, de la ora 16.00, pe ordinea de zi figurând OUG care prevede menţinerea punctului de pensie la 1.442 de lei în 2021, neacordarea voucherelor de vacanţă, eliminarea unor sporuri şi tarifele de transport reduse cu 50% pentru studenţi şi un proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciţu,
ces,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.