Cisco elimină 6.000 de locuri de muncă şi anticipează stagnarea vânzărilor

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 14 august 2014 65 afişări

Cisco Systems, cel mai mare producător de echipamente de reţele informatice la nivel mondial, elimină 6.000 de locuri de muncă în cadrul unui program de reorganizare şi anticipează stagnarea vânzărilor în primul trimestru fiscal, relatează Bloomberg.

Incluzând concedierile anunţate joi, care reprezintă circa 8% din forţa de muncă de 74.000 de persoane, Cisco a renunţat din februarie 2009 la 25.850 de angajaţi, în cadrul programului de reorganizare.

În pofida concedierilor semnificative ,numărul total al angajaţilor a crescut cu 8.000 din 2009, de la circa 66.000, compania încercând să se concentreze mai mult pe domeniul producţiei profitabile de software şi mai puţin pe cel de hardware.

Veniturile Cisco au scăzut cu 3% în anul fiscal încheiat la sfârşitul lunii iulie, la 47,1 miliarde de dolari, acesta fiind primul declin din ultimii cinci ani.

Rezultatul scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă directorul general John Chambers, care vrea să reinventeze Cisco, înainte să se pensioneze.

Cisco trebuie să facă trecerea de la echipamentele hardware costisitoare de procesare a datelor şi traficului pe Internet la softuri care fac mai performante dispozitivele.

Compania a cumpărat în ultimii trei ani companii producătoare de software şi are deja în portofoliu produse cu softuri performante, care nu au adus încă creşterea veniturilor.

"Chiar dacă tranziţia la un model de afaceri concentrat pe software este de succes, veniturile vor continua să fie sub presiune. Din nefericire, reducerea forţei de muncă va continua în viitor", a declarat Brian Marshall, analist la International Strategy & Investment Group.

Cisco anticipează pentru primul trimestru fiscal care se va încheia în octombrie venituri de 12,1-12,2 miliarde de dolari, nivel apropiat de aşteptările analiştilor şi în stagnare faţă de trimestrul patru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CISCO,
CONCEDIERI,
/actualitate/cisco-elimina-6-000-de-locuri-de-munca-si-anticipeaza-stagnarea-vanzarilor-13093270
13093270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.