Ciolacu promite debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sănătate

Autor: Cosmin Pirv Postat la 13 decembrie 2023 38 afişări

Premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii sindicatelor din sănătate au convenit, miercuri, în cadrul unor consultări avute la Palatul Victoria, asupra debirocratizării procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

Ciolacu promite debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sănătate

Astfel, pentru asigurarea continuităţii serviciilor medicale, va fi aprobată de Guvern o soluţie legislativă care să permită ca fiecare post vacantat în sistemul public de sănătate să fie ocupat prin concurs, fără a mai fi nevoie de Memorandum adoptat în şedinţa de Guvern.

Măsura va simplifica procedura de ocupare prin concurs a posturilor vacantate din sistemul public de sănătate.

De asemenea, reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor din sănătate au discutat găsirea unor soluţii de angajare în sistemul public de sănătate a tinerilor medici specialişti.

„Perspectiva creşterilor salariale pentru angajaţii din sistemul de sănătate şi eliminarea inechităţilor salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor”, a transmis Guvernul.

Consultările între reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor din sănătate vor continua.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
sănătate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.