Ciolacu, pledoarie pentru introducerea impozitului progresiv:Să facem un pas către ţările dezvoltate

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 mai 2022 89 afişări

Ciolacu, pledoarie pentru introducerea impozitului progresiv:Să facem un pas către ţările dezvoltate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a pledat, luni, pentru introducerea impozitării progresive, în replică la declaraţiile liberalilor, care se opun schimbării cotei unice de impozitare: „Să facem un pas către ţările dezvoltate”.

„Este opinia dânsului, cum şi noi credem că e nevoie ca România, nu mâine, nu în următoarele luni, să se încadreze, să facem un pas către ţările dezvoltate. O astfel de discuţie nu e pentru mâine, ci pentru viitor. 2023 înseamnă un viitor. Nu e o decizie pe care o iei peste noapte”, spune Marcel Ciolacu, în replică la declaraţiile preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, despre cota unică de impozitare.

El spune că „au mai fost modificări la Codul Fiscal şi au intrat în vigoare în două luni”.

„Suntem deschişi la minte şi avem o discuţie aplicată sau continuăm cu un slogan - noi, liberalii, suntem cota unică?”, adaugă social-democratul.

„10% din PIB, respectiv 26 de miliarde. Suntem pe primul loc, sau ultimul, cum doriţi, din Europa”, afirmă Ciolacu, întrebat cât reprezintă evaziunea fiscală.

„PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”, a spus vineri premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
impozit progresiv,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.