Ciolacu: Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal

Autor: Raul Peterlin Postat la 20 octombrie 2023 21 afişări

„Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare pachetul de măsuri fiscal-bugetare”, spune vineri premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Ciolacu: Ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal

Ciolacu a spus că trebuie stabilit cuantumul creşterii salariilor din construcţii şi agricultură, iar prin plata CASS să nu se piardă bani de la salariu.

„Revenind la problemele interne, este esenţial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituţională şi se poate aplica. Acum, trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronatele şi sindicatele ca să stabilim împreună cuantumul necesar creşterii salariului minim din construcţii şi agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu”, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că alte modificări ale Codului Fiscal ar reprezenta o abordare neserioasă.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă să venim cu modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare. Consider că prioritatea Guvernului şi a Parlamentului este de a închide jalonul din Cererea de Plată nr. 4, reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025. Este o abordare total neserioasă când de abia acum legea de asumare a plecat spre promulgare. Pentru mine este o prioritate şi aştept, după promulgare, propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agenţiile şi companiile”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
fiscal,
promulgare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.