Cinematograful "Gloria" a intrat în administrarea Primăriei Sectorului 3

Autor: Dorina Călin Postat la 04 iunie 2015 93 afişări

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, şi Radu Caranfil, membru în Consiliul de Administraţie RADEF "România Film", au semnat joi, în prezenţa lui Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii, un protocol de preluare în administrarea Primăriei Sectorului 3 a Cinematografului "Gloria".

"Ne-am dorit foarte mult să preluăm acest edificiu cultural. Vreau să mulţumesc Ministerului Culturii că s-a implicat în această problemă, cu toate greutăţile întâmpinate. Profit de această ocazie să adresez de acum oaspeţilor noştri o invitaţie pentru toamna acestui an, la ceremonia de tăiere a panglicii unuia dintre cele mai moderne centre culturale din ţară. Zona Cinematografului «Gloria» este în prezent un focar de infecţie. Era absolut nevoie să se facă ceva. La noul centru ce urmează a fi dezvoltat pe terenul actualului Cinematograf «Gloria» se vor viziona piese de teatru, filme de calitate, vor avea loc spectacole şi evenimente educaţionale, culturale în general. Sper să continuăm colaborarea cu Ministerul Culturii şi după preluarea Cinematografului «Gloria», pentru a lansa împreună cât mai multe proiecte pentru locuitorii Sectorului 3", a declarat Robert Sorin Negoiţă.

La rândul său, Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii, a spus: "De mulţi ani, ceea ce se întâmpla la RADEF «România Film» sfida legea. Domnul primar Robert Sorin Negoiţă a făcut toate demersurile de preluare a cinematografului, însă legea nu era aplicată. Din cauza ilegalităţilor şi a gestiunii catastrofale a fostei conduceri RADEF, multe dintre structurile cinematografelor au intrat în paragină sau au fost vândute. Noul Consiliu de Administrare RADEF a adus lucrurile pe făgaşul normal. Sperăm că această iniţiativă va deveni un exemplu de urmat, în care autorităţile locale şi ministerul de resort lucrează pentru a găsi cea mai bună soluţie. Este o reuşită notabilă pentru domnul primar, îi mulţumim pentru insistenţa cu care şi-a susţinut cauza, iar noi la Ministerul Culturii am făcut tot posibilul ca legea să fie respectată şi populaţia să beneficieze de cultură".

Obiectul acestui protocol îl constituie predarea Cinematografului "Gloria" din domeniul privat al statului şi administrarea RADEF "România Film" în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. Bunurile mobile înscrise în inventarul Cinematografului "Gloria" la data semnării acestui protocol trec în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

Protocolul a fost încheiat în conformitate cu art. 2 din Legea 303/2008 privind aprobarea OUG nr. 7/2008 pentru modificarea şi completarea OG nr. 39/2005 privind cinematografia, precum şi pentru modificarea Legii nr. 328/2006 pentru aprobarea OG nr. 39/2005.

Protocolul a fost încheiat între RADEF "România Film" şi Consiliul Local al Sectorului 3, reprezentat de Robert Sorin Negoiţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CINEMATOGRAF,
GLORIA,
/actualitate/cinematograful-gloria-a-intrat-in-administrarea-primariei-sectorului-3-14403274
14403274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.