Cine se bucură de dezastrul Deutsche Bank: Gigantul bancar Barclays a atras deja clienţi cu fonduri de 20 de miliarde de euro de la colosul german

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 iulie 2019 149 afişări

Cine se bucură de dezastrul Deutsche Bank: Gigantul bancar Barclays a atras deja clienţi cu fonduri de 20 de miliarde de euro de la colosul german

Barclays este unul dintre primii mari câştigători ai dezastrului cu care se confruntă în present gigantul bancar german Deutsche Bank.

Potrivit CNBC, banca britanică condusă de fostul şef al JPMorgan Jes Staley, a convins clienţi de hedge fund cu portofolii totale de 20 miliarde dolari ai Deutsche Bank să se mute la Barclays.

Jumătate din această sumă, adică 10 miliarde dolari, provin de la un singur client, potrivit sursei citate.

Este cea mai mare retragere de bani de când Deutsche Bank a anunţat în luna iulie că se retrage din businessul de tranzacţionare acţiuni. Decizia colosului german care încearcă încă de după criza din 2008 să revină printre numele grele ale Wall Street-ului a declanşat o cursă în industrie pentru clienţii diviziei sale.

Rivalii au pornit după clienţii Deutsche încă din 7 iulie când gigantul german a anunţat că cedează businessul de brokeraj către banca franceză BNP Paribas. Presa internaţională scrie că Wesley le-a spus explicit anajaţilor Barclays că pot profita de problemele Deutsche, potrivit The Telegraph.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barclays,
clienti,
deutsche bank,
gigant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.